Om Oilla

Om os

Mesterchokolatier Rasmus Bo Bojesen grundlagde virksomheden i 2010.

Rasmus Bo Bojesen drømte om at skabe sin egen økologiske chokolade. På det tidspunkt var han uddannet chocolatier og havde arbejdet professionelt med chokolade i mange år. Men de havde svært ved at finde økologisk kakao af tilstrækkelig høj kvalitet. Søgningen fortsatte i årevis.

I Bolivia samarbejder Oialla med en lille boliviansk familievirksomhed. De arbejder med at indsamle bønnerne og den del af forarbejdningen, der kan finde sted i junglen. Dette samarbejde har udviklet sig til et venskab mellem familien på trods af den lange afstand mellem Danmark og Bolivia.

Danida har ydet økonomisk støtte og sikret høje standarder for CSR og produktivitet. I dag modtager Rasmus Bo Bojesen løbende disse smukke rene kakaobønner, som bliver til økologisk chokolade af en helt særlig kaliber i tæt samarbejde med en mindre økologisk certificeret dansk chokoladefabrik.

Da Oialla startede i 2010, var der kun få, der interesserede sig for bønne-til-bar-chokolade eller single origin-chokolade. I dag har ambitiøse chocolatiers og virksomheder indset potentialet i at vide, hvor kakaoen kommer fra. Ved at bruge vild kakao får vi mulighed for at skabe chokolade med udsøgt smag, samtidig med at vi passer på miljøet og de oprindelige folk i regnskoven i Bolivia og South Columbia.

En aften under et middagsselskab fortalte en dansk producent af økologisk korn Rasmus Bo Bojesen om vilde kakaotræer, der voksede i Beni-provinsen i Bolivia. Tilfældigvis var det danske udenrigsministerium vært for en konference i Bolivia, og Bojesen fik en invitation.

Siden midten af 2020 har Rasmus Bo Bojesen undersøgt mulighederne for også at indsamle vilde kakaobønner fra Columbia Rainforest-områder. Vi forventer, at søgningen vil tilføre Oialla-mærket nye, udsøgte smagsoplevelser.

Vores mission

Der er intet tvunget børnearbejde i Baures i Bolivia, hvor Oiallas Beniano-kakao produceres. Dette er certificeret og en absolut forudsætning for, at Oialla kan samarbejde med det lokale kakaoselskab, Sumar. De lokale børn tilbydes gratis og obligatorisk grundskole og har travlt med deres studier det meste af året.

I mange områder af Bolivia findes de klassiske stereotyper af mænd og kvinder stadig. Mænd opdrages til at være patriarker – maskuline, stærke og hårdtarbejdende. I mellemtiden tager kvinderne sig af hjemmet, måltiderne og børnene.

For at støtte arbejdende kvinder og kvinders selvstændighed sigter vi derfor mod primært at rekruttere kvinder til at arbejde med at forarbejde kakaoen.

Se nogle af vores kunder

Oialla er ren, vild og økologisk

 

Oialla chokolade er en økologisk dansk prisbelønnet chokolade lavet af vilde bønner. Kakaotræerne vokser i Amazonas-regionen i Mellem- og Sydamerika. Oialla er chokolade i den reneste form, man kan forestille sig, og vi kontrollerer hele processen fra bønne til bar. Vores chokolade er anerkendt af professionelle kokke på nogle af de bedste restauranter i verden.

Priser vundet af Oialla